در پس لبخندهای دیپلوماتیک و تصنعی، تنشی دیرینه میان دوطرف پنهان بود؛ تنشی که دو روز بعد در مقاله نشریه تریبیون نزدیک به ارتش پاکستان نمایان شد.
به گزارش انصار، او با انتشار عکسهای شاد و خندان از دیپلوماتهای حکومت طالبان و پاکستان تاکید کرد که دو کشور روابط دیرینه دارند و این روابط در شعاع میل شدید به توسعه همکاریها روز به روز بهتر میشود.
این اما همه واقعیت نبود. در پس لبخندهای دیپلوماتیک و تصنعی، تنشی دیرینه میان دوطرف پنهان بود؛ تنشی که دو روز بعد در مقاله نشریه تریبیون نزدیک به ارتش پاکستان نمایان شد.
در این نشریه جزئیات بیشتری از ضیافت ظاهراً صمیمانه سفارت پاکستان برای حکومت طالبان و آصف درانی منتشر شد.
به نوشته تریبیون، آصف درانی در دیدار با ذبیح الله مجاهد در سفارت پاکستان در دوحه تصریح کرده است که روابط دو کشور رو به بهبود خواهد رفت؛ اما یک مانع عمده در این مسیر وجود دارد: حضور تیتیپی در افغانستان.
کارشناسان اما میگویند که این مانع هرگز آنگونه که مقامهای حکومت طالبان و بعضی از مقامات پاکستانی وانمود میکنند کوچک و کم اهمیت نیست.
طی چند روز اخیر، عملیات «عزم استحکام» در مناطق قبایلی پاکستان راه اندازی شده؛ عملیاتی برای سرکوب و ریشه کن کردن تی تی پی و گروههای تروریستی همدست آن.
این عملیات خشم و اعتراض و مخالفت شدید پشتونها و احزاب فعال در مناطق قبایلی را برانگیخته است.
آنها هشدار میدهند که عملیات جاری میتواند افراط گرایی و تروریزم در این منطقه را چندین برابر تشدید کند.
با این حال، ارتش و وزارت دفاع پاکستان نه تنها از موضع خود عقب نشینی نکرده اند؛ بلکه خواجه آصف؛ وزیر دفاع دولت اسلام آباد بارها تاکید کرده است که حمله بر اهدافی در داخل خاک افغانستان به منظور نابودی پایگاهها و پناهگاههای حکومت طالبان بخشی از این عملیات است.
این موضعگیری خشم و اعتراض در مناطق قبایلی و موضعگیریهای تند و تنش آلود رهبران سیاسی فعال و پرنفوذ در این منطقه را دو برابر کرد و همزمان واکنش شدید وزارت دفاع حکومت طالبان و نمایندگی این گروه در دوحه را نیز برانگیخت.
پس از این مواضع بود که خواجه آصف دوباره بر موضع پیشین خود تاکید کرد و گفت که برای حمله بر اهدافی در داخل خاک افغانستان از حکومت طالبان اجازه نخواهد گرفت.
در چنین فضایی، لبخندهای تصنعی ذبیح الله مجاهد، آصف درانی و سفیر حکومت طالبان در قطر هرگز نمیتواند واقعی باشد.
کارشناسان میگویند که رابطه حکومت طالبان و پاکستان بیش از هر زمان دیگری در گذشته تنش آلود و بحرانی است؛ زیرا نه حکومت طالبان حاضر به عقب نشینی از تعهد «برادرانه» خود با تروریستهای پاکستانی هستند و نه پاکستان حاضر به ترمیم روابط خود با حامیان حکومت طالبان پاکستانی در کابل و کندهار بدون تحقق این پیش شرط.
از جانب دیگر، شهباز شریف؛ نخست وزیر پاکستان هم در سفری مهم راهی تاجکستان شده است. او در دیدار با امامعلی رحمان؛ رئیس جمهوری تاجکستان هر دو کشور را قربانیان تروریزم نامید؛ تعبیری مناقشه برانگیز که نشان میدهد دو همسایه افغانستان به شدت از سیاستهای حکومت طالبان ناراضی هستند و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود تلقی میکنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32345